Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-28@13:33:49 GMT

آشنایی با مساجد جهان-37| «مسجد کوفه»

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۳۳۸۲۵

آشنایی با مساجد جهان-37| «مسجد کوفه»

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ‌ و‌هنرخبرگزاری تقریب،مساجد از صدر اسلام به ‌عنوان عبادتگاه‌ مسلمانان وجود داشته‌اند. 

آنچه جالب توجه است این است که تا امروز، زیبایی و تاریخچه‌ی غنی این اماکن مقدس الهام بخش بازدیدکنند‌گان بی‌شماری در سراسر جهان بوده است.
 
بر همین اساس خبرگزاری تقریب قصد دارد در قالب یک بسته خبری و  به صورت هفتگی به معرفی مساجد زیبای جهان و کشورمان بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
در سی‌‌ و هفتمین شماره از این بسته خبری به معرفی «مسجد کوفه» پرداخته ایم، که مشروح آن در ادامه می‌آید:

مسجد کوفه چهارمین مسجد پس از مسجدالحرام، مسجدالنبی و مسجدالاقصی است و از قدیمی‌ترین اماکن زیارتی شهر کوفه به شمار می‌آید. بنابر برخی روایات، نخستین کسی که مسجد کوفه را بنیان گذاشت، حضرت آدم(ع) بود و حضرت نوح(ع) پس از طوفان آن را تجدید بنا کرد. در سال ۱۷ هجری قمری با حضور اولیه مسلمانان در کوفه در زمان سعد بن ابی وقاص و پیشنهاد سلمان فارسی، این مسجد دوباره ساخته شد.

این مسجد شاهد حضور بسیاری از انبیای الهی، پیامبر اسلام(ص)، حضرت امیرالمومنین(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و برخی از امامان بوده است.

در سال ۳۶ هجری با حضور امیرالمومنین (ع) در این مسجد، بر اهمیت و توجه به آن افزوده گردید. حضرت علی(ع) در این مسجد نماز و خطبه می‌خوانده، برخی از امور کشورداری مانند قضاوت را در آنجا انجام می‌داده و در محراب این مسجد به شهادت رسیده است.

در کنار مسجد کوفه مرقد میثم تمار، خانه امیرالمومنین(ع)، دارالعماره کوفه، مرقد مسلم بن عقیل، مرقد هانی بن عروة و مرقد مختار قراردارد. این مسجد دارای مقامات متعدد بوده و در بسیاری از آنها اعمال مخصوصی انجام می‌گیرد.

مسجد کوفه در شهر کوفه واقع شده است. کوفه از شهرهای عراق است که در جنوب این کشور و در ۱۰ کیلومتری شمال شرق نجف قرار دارد. در سال ۱۷ هجری قمری، چند ماه پس از ساخته‌شدن شهر بصره، سعد بن ابی وقاص به دستور خلیفه دوم، این شهر را ساخت تا جایگاهی برای سکونت رزمندگان و نیروهای نظامی در زمان فتوحات باشد.

مسجد کوفه با 110 متر طول و 101 متر عرض، 11 هزار و 162 متر مربع مساحت دارد و با دیوارهایی به ارتفاع 10 متر محافظت می ‌شود.

مساحت فضای باز مسجد پنج هزار و 642 متر مربع، مساحت شبستا‌ن‌های مسجد پنج هزار و 520 متر مربع است. تعداد ستون‌های مسجد ۱۸۷ وتعداد مناره‌ های آن ۴ عدد با ارتفاع ۳۰ متر و پنج در دارد.

باب الحُجّه، باب الثعبان، باب الرحمه، باب مسلم بن عقیل و باب هانی بن عروه از درهای این مسجد هستند.

در برخی از روایات آمده است که حضرت آدم (ع) این مسجد را بنا کرده است و بعدها حضرت نوح(ع) پس از طوفان آن را تجدید بنا کرده است.

در سال ۱۷ هجری قمری نیز با حضور اولیه مسلمانان در کوفه در زمان «سعد بن ابی وقاص» و پیشنهاد «سلمان فارسی»، این مسجد دوباره ساخته شده است.

در سال ۳۶ هجری با حضور حضرت علی(ع) این مسجد از اهمیت ویژه ای برخوردار شد.

بر اساس روایات، حضرت علی(ع) در این مسجد نماز و خطبه می‌ خوانده، برخی از امور کشورداری مانند قضاوت را در آنجا انجام می‌داده است و در محراب این مسجد به شهادت رسیده است.

در کنار «مسجد کوفه»، مرقد میثم تمار، خانه امیرالمومنین، دارالعماره کوفه، مرقد مسلم بن عقیل، مرقد هانی بن عروة و مرقد مختار قراردارد.

داخل صحن، شبستان و رواق ‌های مسجد کوفه، محراب‌ها و مقام‌های متعددی، منسوب به پیامبران و امامان(ع) وجود دارد که  شاهد حضور پیامبران الهی و امامان معصوم(ع) در این مسجد بوده است و پیشینیه تاریخی آن را نشان می دهد.

پس از بازسازی‌ های اخیر مسجد کوفه، بیشتر مقام‌های موجود در صحن و رواق‌های مسجد نیز به‌ صورت محرابچه‌های کوچکی از سنگ مرمر سفید، بازسازی شدند.

بیت الطّشت، دکة القضاء، دکة المعراج، محراب امام علی (ع)، مقام آدم و مقام ابراهیم(ع)، مقام امام جعفر صادق(ع)، مقام امام زین‌العابدین(ع)، مقام جبرئیل و مقام خضر، مقام نوح و مقام کشتی نوح از مقام های متعدد در این مسجد هستند که زائران با حضور در مسجد اعمال مخصوص آن را انجام می دهند.

طبق روایات متعدد، مرکز حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) شهر کوفه است. مفضل بن عمر از امام صادق(ع) درباره محل حکومت حضرت مهدی سوال کرد. آن حضرت فرمود: محل حکومت او شهر کوفه، محل حکومتش مسجد جامع کوفه و محل بیت المال و تقسیم غنایم مسجد سهله است.

امام صادق(ع) می ‌فرماید:هنگامی که قائم ما قیام کند در پشت کوفه مسجدی را بنا خواهد کرد که هزار در دارد و خانه‌های کوفه را به رود فرات در کربلا متصل می‌ کند.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: معرفی مساجد جهان مسجد کوفه شهر کوفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۳۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛ نماینده ولی فقیه ئر استان لرستان گفت:مسجد پایگاه دین، اخلاق ،معنویت و بزرگترین مرکز  کسب آگاهی و والاترین کانون احیا و تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی است .
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی با تاکید بر اینکه مسجد باید محور و کانون همه فعالیتهای فرهنکی ،سیاسی و اجتماعی در حامعه باشند، فزود:بهره گیری از همه ی ظرفیتهای استانی را برای رونق مساجد و جذب جوانان مومن، نخبه و انقلابی خواستار شد .
فرمانده سپاه حضرت ابالفضل(ع) لرستان هم به هجمه ی گستره فرهنگی دشمن علیه ملت ایران و ارزشهای اسلام و انقلاب اسشاره کرد و گفت: مساجد باید محل رجوع مردم و مرکر حل مشکلات آنان باشد .
 سردار باقری افزود: یک هزار و ۸۰۰ پایگاه بسیج در استان وجود دارد و برنامه ریزی شده همه آنان را به مساجد منتقل کنیم .
مدیر کل صداوسیمای استان لرستان هم گفت: هویت بخشی به مساجد و تولید برنامه های مختلف فرهنگی، سیاسی ،اجتماعی واقتصادی با محور مساجد و استودیو گریزی را از سیاست های رسانه ملی برای محور قرار گرفتن مساجد عنوان کرد و افزود: آماده ایم تا پایان سال هر هفته بخشی از برنامه های تولید محتوا در صداوسیمای لرستان را در یکی از مساجد برگزار کنیم .  

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



 

دیگر خبرها

  • مرقد هانی بن عروه از یاران خاص امام علی(ع) مسجد کوفه
  • مقبره مسلم ابن عقیل و مختار ثقفی در مسجد کوفه
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • حال و هوای مسجد کوفه- محراب شهادت مولا امیرالمومنین(ع)
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور